QuickSleeper
La première référence en anesthésie.
En combinant la vitesse d’injection dirigée de façon électronique à la technique d’anesthésie intra-osseuse, les anesthésies sont confortables tant pour le dentiste que pour le patient.
Plus de 500 collègues vous ont devancés.
“J’utilise le QuickSleeper à 100% actuellement et il remplace les méthodes d’anesthésies classiques. Les patients réagissent de façon très positive au QuickSleeper pour les raisons suivantes : Presque (entièrement) indolore, l’anesthésie est plus « profonde », le patient ne sent vraiment rien pendant le traitement!! Le faible rythme d’injection est également agréable pour le patient. S’habituer au QuickSleeper prendra certainement du temps, mais n’était-ce pas le cas également pour votre première mandibulaire?”
– Samenwerkende Tandartsen Made, Coen Weber
Tester le QuickSleeper?
Nous souhaiterions vous présenter le Quick Sleeper en vidéoconférence ou dans votre cabinet dentaire. Nous vous expliquons la technique et vous faisons la démonstration en 60 minutes à peu près. Vous serez ensuite prêt à travailler avec QuickSleeper. Si vous souhaitez tout de même avoir un peu plus de détails, vous pouvez opter pour la présentation QuickSleeper. Demandez votre appel vidéo ou votre démonstration sans engagement ici.
Courbe d’apprentissage
“L’explication très claire de Thijs et le cours donné par Straight dental m’ont encouragé à utiliser le quicksleeper immédiatement. “
Gerrie Veldhuis, Tandartspraktijk De Tandhoek
Adopter une nouvelle technique demande du temps et des efforts. Nous sommes prêts à vous aider de manière continue afin de raccourcir ce temps d’apprentissage.
Instruction
Dès lors que vous aurez acheté le QuickSleeper, vous recevrez un e-mail et une vidéo de formation de notre part. Le QuickSleeper est fourni avec un manuel clinique détaillé et un manuel plus compact est plastifié que vous pourrez garder près de vous pendant vos débuts. Nous créons également un groupe WhatsApp privé afin de vous permettre de nous poser vos questions directement et de recevoir une réponse rapide. Après 3 semaines, vous recevrez un formulaire d’évaluation nous permettant de savoir où vous vous situez et ce que nous pouvons faire pour vous assister davantage.
MasterClass
Il est important que vous ayez utilisé le QuickSleeper pendant un certain temps avant de suivre une Masterclass (généralement après 2 à 3 mois de pratique). La Masterclass est une formation pratique d’un demi-jour pendant laquelle de petits groupes de 4-5 dentistes s’exercent sur une chaise. Des astuces & conseils pratiques sont abordés et la question de l’anesthésie des cas « compliqués » est également largement abordée (par exemple les 8’s dans la mâchoire inférieure).
Accompagnement personnel
Nous continuons à vous accompagner après la Masterclass sur votre propre groupe WhatsApp et le groupe de l’application de votre Masterclass. Pour les vrais persévérants, qui souhaitent en apprendre davantage, nous organisons des journées de Retour.
Boutique en ligne
Pour la commande d’aiguilles, de containers rotatifs et autre vous pouvez vous rendre dans notre boutique en ligne.
Articles
Les articles associés au QuickSleeper, des publications et des magazines scientifiques.
Straight Dental: creating the new standard
Le QuickSleeper est un bon exemple de l’évolution du secteur : nous pensons que l’anesthésie ne pourra se faire qu’à l’aide du QuickSleeper à l’avenir. Le QuickSleeper n’est pas le seul produit à s’imposer comme référence, consultez nos autres produits ici.
Referenties
Références QuickSleeper
-
“Geen “splaakbeblek” meer na een geleidingsanesthesie! Negen maanden geleden heb ik een Quick-Sleeper in gebruik genomen. In het begin was het even wennen aan de techniek, voor zowel mij als de patiënten. De goede “nazorg” van Straight Dental Equipment is erg fijn. Na een training en een paar tips & tricks gebruik ik hem het liefst bij iedere patiënt. Vooral de 100% zekere verdoving in de onderkaak, waar ik niet eens op hoef te wachten, bevalt uitstekend. En mij niet alleen. Het voordeel dat de verdoving minder pijnlijk is en de lip en tong niet verdoofd raken, spreekt zich rond. Patiënten vragen erom en we hebben zelfs nieuwe aanmeldingen omdat we de Quick-Sleeper gebruiken. Een goede investering dus.”
-
Een fantastische uitvinding moet ik zeggen. Het zetten van de verdoving was geheel pijnloos. De verdoving was volledig, geen spoortje pijn tijdens de behandeling, wat bij een conventionele verdoving in de onderkaak toch wel vaak nog het geval was bij mij. Het zetten van de verdoving duurt wel even, maar het is direct effectief. Ik ben blij dat ik nu een tandarts heb die er over beschikt, geeft me een gevoel van vertrouwen op een pijnloze behandeling. Bij een langere behandeling als een wortelkanaalbehandeling vraag ik me wel af of de verdoving lang genoeg duurt. Toen ik deze verleden jaar kreeg bij deze tandarts hebben ze de QuickSleeper dan ook niet gebruikt.
-
Nada Alwan, R.J. Wolthuizen Tandartspraktijk
“Mijn patiënten en ik zijn erg tevreden. Het is snel, efficiënt en pijnloos. Echt een werkwijze changer. Vooral kinderen en angstige patiënten zijn er blij mee. Ik werd ook heel goed opgeleid en geholpen door de leverancier, daar ben ik dankbaar voor. QuickSleeper is eigenlijk het enige dat ik nu gebruik voor verdoving, was een slimme investering.”
-
Erwin Wesselink, Tandartsenpraktijk Wesselink
“De QuickSleeper is de nieuwe standaard. Hij heeft eerst een jaar in een laadje gelegen omdat het niet lekker ging. 2 Weken geleden een masterclass gedaan op herhaaldelijk aandringen. En nu. Ik ben fan. Wat een super apparaat.”
-
Faust de Kleijn, tandarts-implantoloog Beuningen
“Wij gebruiken de QuickSleeper een half jaar en zijn er zeer enthousiast over. Het heeft wel een leercurve, zoals omgaan met verstopte naalden en niet op ‘lengte’ komen van de naald, maar daarbij zijn wij zeer goed geholpen door de medewerkers van Straightdental. Ongeveer de helft van de verdoving ‘zet’ ik met de quicksleeper. Vooral de verdoving van het bovenfront in 1 keer, is een enorme vooruitgang voor de patiënt, want die is over het algemeen zeer vervelend/pijnlijk. Het plaatsen van de voorverdoving gaat eenvoudig en is zeer doeltreffend: zelden dat een patient de verdoving nog voelt. Patiënten kijken heel verwonderd naar het apparaatje dat zo verbluffend is en vragen hoe het werkt… Daar moest ik even over nadenken zonder te vermelden dat je de naald in het bot plaatst. Ik vind het een mooi product, dat direct voordelen oplevert voor tandarts en patiënt.”
-
Ralph Steffanie, Tandartsenpraktijk Heel
“Na een presentatie van Thijs bij onze Iqual groep in november 2018 heb ik, samen met 3 andere collegae de QS aangeschaft. Het is een mooi apparaat waar wel enige gewenning nodig is om er mee te werken. Maar na deze korte leercurve ben ik zeer enthousiast over het gebruik van de QS. Veel patienten geven spontaan aan dat ze deze verdoving veel fijner vinden dan de “normale” verdoving. Ze hebben geen last van een dikke lip of tong. Zelf vind ik het erg prettig dat de anesthesie meteen zit en dat je direct kunt beginnen met je behandeling en dat dit pijnvrij is voor de patient. De Masterclass cursus met Luc leverde nog veel praktische tips op die het gebruik, gemak en het plezier van de QS zeker hebben verhoogd!”
-
Oeke The, Tandartsenpraktijk Reekers & The
“De ergonoom adviseerde mij een computergestuurde verdoving daar de kracht in mijn arm en hand verminderd is. Ik kon niet overweg met apparaat nr.1, de anaestheticum verspreidde zich overal en qua kracht was het niet dermate minder dan met de intraligamentaire verdoving. En de patiënt ervoer het niet als minder angstig en men vond het pijnlijker.
Dit werd het niet. De Quicksleeper passeerde de revue. Ik hikte echter enorm tegen de prijs aan en schoof het vooralsnog terzijde. Mijn klachten werd er echter niet minder om. “Gelukkig” was er een patiënt met een hot tooth. De 21 kon ik absoluut niet verdoven en de endodontische behandeling kon niet gedaan worden. Totdat ik overwoog om Thijs ten Hag te bellen. Ik vroeg hem of het mogelijk was om de Quicksleeper bij deze patiënt uit te proberen. En dat kon!
Het gebruik was natuurlijk nieuw voor mij, maar ik had hier veel literatuur over gelezen en ik had filmpjes op YouTube gezien, voordat ik met de ingreep begon. En zowaar: het was appeltje-eitje, mijn patiënt blij dat zij eindelijk van de pijn af was en ik was verbaasd hoe eenvoudig het ging en hoe effectief het was.
Hierna heb ik een “cursusje” bijgewoond en de andere methodes geleerd. Wat mij bijzonder goed bevalt is dat ik vrijwel niets hoef te doen, behalve het apparaat vasthouden (zonder kracht uit te oefenen) en een pedaal indrukken. Je moet de patiënt wel van te voren vertellen wat er gaat gebeuren en bekijken hoe je het gaat doen (dit kost denk ik 2 minuten). En dan alleen wachten tot je voelt dat je door het corticale deel bent en je voet moet verplaatsen van de oranje knop (om door het bot te komen) naar het grijze deel. En naar de piepjes te luisteren (samen met de patiënt en dit leidt hem/haar af). Dat is alles.
Voor angstige patiënten is het een ideale methode. Als zij goed zijn geïnformeerd en ervaren dat het element 100% is verdoofd en ze niet de dikke tong, lip etc. voelen, zijn ze rustiger (in tegenstelling tot een niet goed geplaatste mandibulair, dan denken ze dat het verdoofd is totdat zij het toch voelen bij het boren of als de mandibulair de ene keer wel en een andere keer niet goed is geplaatst waardoor de patiënt toch angstig blijft). Een ander voordeel is dat de occlusie goed te bepalen is.
En je moet niet verrast zijn als een patiënt vraagt of je de verdoving ‘met de boor’ wil doen. De eerste keer moest ik even denken wat de patiënt nou precies bedoelde…
Hopelijk begrijpt een collega het ook indien mijn patiënt dit aan vrienden en/of kennissen vertelt en die aan hun tandarts vragen om een verdoving ‘met de boor’.” -
Dang-Vu Dang, Dental Health Care Amsterdam
“Top product. Moet wel even leren hoe je er mee om moet gaan maar gelukkig is een cursus/masterclass bij een aankoop inbegrepen! Vooral anesthesie bij kinderen is vaak voor zowel het kind als mijzelf als tandarts iets waar tegenop wordt gekeken maar met de Quicksleeper is vooral het geven van anesthesie bij kinderen enorm makkelijk(en pijnloos) en dit brengt meer rust in de behandelingen.
Aangezien je met de Quicksleeper specifieke regio’s kan verdoven, hoef je niet meer te maken te hebben met de nadelen die komen kijken bij een mandibulair blok zoals een half verdoofde mandibula’s + tong en wachten tot de verdoving is ingewerkt(als de verdoving überhaupt goed is gezet). Dit is niet alleen voor de patiënt fijn maar is ook handig voor mij als tandarts omdat de patiënt naderhand veel beter kan voelen of een restauratie bijvoorbeeld te hoog is en de tong nog kan gebruiken om te voelen of hij/zij ergens nog scherpe randjes o.i.d. voelt.” -
Dirk Jan Hugen, Tandartsen Centrum Deventer
“De eerste maal verzoving zetten met de Quicksleeper is een geheel nieuwe ervaring. Het is namelijk een manier die je niet gewend bent en de snelheid (of traagheid) van injecteren is ook nieuw. Hierdoor moet je het apparaat redelijk lang op een plek houden. In het begin lijkt het dan ook dat het allemaal veel langer duurt. Echter doordat de verdoving altijd en meteen zit is dit een illusie.
Na een steile “learning curve” krijg je steeds meer vertrouwen in het gebruik en de werking van de Quicksleeper. De intro en masterclass zijn een geweldige service waar je leer goed omgaan met het apparaat. Door het veel te gebruiken krijg je steeds meer mogelijkheden en zie je problemen voordat ze optreden. Ook wordt het indicatie gebied steeds groter en ik moet zeggen dat ik na een aantal maanden eigenlijk geen “normale” verdovingen meer geef.
Het allermooiste vind ik het gebruik bij een acute pulpitis: na de verdoving met de Quicksleeper voelt de patiënt helemaal NIET van de endo-start!!
Vanochtend kreeg ik het mooie compliment: “vorige keer had u zo’n ding dat u op het tandvlees zette en toen was het verdoofd, zonder dat ik er iets van gevoeld heb, en ik mocht meteen na de behandeling weer eten en drinken, kan dat vandaag ook?” -
Martin Lemain, Tandartspraktijk Lemain
“Na een eerste introductie door Thijs ten Hag en vervolgens demo in onze iQDent groep, de Quicksleeper aangeschaft.
Deze werkt ver boven verwachting! De anesthesie lijkt langzaam te gaan, maar je kunt wel DIRECT beginnen met de behandeling. Dus geen wachttijden meer. Patiënten ervaren geen pijn en ik leg uit dat je wat rare geluiden hoort en trillingen merkt. Dat geeft veel rust bij de behandeling en is bijzonder safe; geen verdoofde tong/wang en geen risico’s zoals je die wel altijd hebt bij een mandibulair blok. Daarnaast zit verdoving gegarandeerd. De combinatie van Quicksleeper en de zojuist aangeschafte Physics Forceps geeft unieke ervaring; snel en soepel extraheren zonder kracht uit te oefenen. Really amazing.” -
Marc van Ende, Tandarts Van Ende
“Ik vond het eerst een heel bedrag, maar het is de beste investering die ik de afgelopen tien jaar heb gedaan.”
-
Mark Touw, tandarts bij MondInZicht Vianen
“Ik gebruik de QuickSleeper steeds meer en meer en ben erg enthousiast. Mijn eerste gebruik was in bij kindertandheelkunde, daarna de onderkaak bij de volwassenen elementen.
Vandaag plaatste ik een immediaat bovenprothese en daarbij is de de QS ook echt een uitkomst en enorm patient vriendelijk!
Thijs zijn coaching in het gebruik ervaar ik ook als zeer prettig.
Echt een uitkomst, ik ben heel tevreden!!” -
Rosamee Vallen, Tand Totaal Vallen
“Sinds november 2018 heb ik een Quicksleeper 5 aangeschaft, enthousiast werd/ ben ik van de mogelijkheden. Ondanks dat er echt een leercurve is, merk ik nu al zoveel positieve reacties van mijn patiënten. Zeker een apparaat van de toekomst.
Meer comfort voor de patiënten, minder angst voor de tandarts. Goede begeleiding en uitleg van het team van Straight Dental.” -
Sabrina Walden, Tandartspraktijk Waldent
“Goede investering. Ik heb er geen spijt van. Patiënten zijn ook erg tevreden en ik zou daarom elke tandarts dit apparaat aanraden.”
-
Annet Keur, Tandartsenpraktijk Keur-Barkhuis
“Ik ben enorm tevreden over het gebruik van de Quicksleeper. Na de Masterclass, merk ik dat ik voorzichtig ook de indicatiegebieden aan het uitbreiden ben. De cursus vond ik zeer waardevol omdat er uitgebreid ingegaan werd op de ervaringen van de verschillende collega’s.
Een aantal patiënten waarbij het mandibulair blok niet altijd even goed zat, zijn zeer tevreden over de nieuwe methode van verdoven.
Ik merk dat het “zetten van de anesthesie” iets meer tijd kost, maar het is fijn dat de behandeling daarna meteen kan starten. Dit is met name fijn bij extractie van melkelementjes. De werkwijze houdt de totale behandeling veel rustiger, wat ten goede komt aan de patiëntervaring. Belangrijk is wel dat de patiënt van tevoren enige uitleg krijgt over de nieuwe manier van verdoven. Hierbij zijn de suggesties die tijdens de Masterclass gedaan zijn, waardevol gebleken.” -
Monique Venema, Venema Tandartsen
“Vorig jaar heb ik de QuickSleeper aangeschaft. De reden hiervoor was dat ik voor een behandeling het element niet goed verdoofd kreeg en dit frustreerde zowel mij als de patiënt. Toen ben ik op zoek gegaan naar een oplossing.
Ik had de opties lokaal en intraligamentair. Nu ook de QuickSleeper. In het begin moest ik een beetje wennen aan de methode maar nu ik het vaker gebruik en de juiste techniek ken zit de verdoving altijd. Dit is een feestje met name voor de patient. De patiënten die verdoofd zijn met dit apparaat vragen er bij een volgende leer weer naar. Zelf heb ik ook een verdoving met de QuickSleeper gehad en ik voelde er niets van: een pijnloze methode.
Mijn advies: ‘Investeer, leer ‘m juist te gebruiken en maak jouw patiënten blij’” -
Valerie Bliek, Tandartsenpraktijk Bonnikeplein-Fresh tandartsen
“Sinds een jaar werk ik één dag per week met de Quicksleeper. In het begin was het even wennen, maar door de Masterclass ben ik verder geholpen. Zeker bij acute pulpitis en bij kinderen gebruik ik het nu. Uiteraard moet ik het me nog meer eigen maken voor andere indicaties. De filmpjes helpen me enorm en voor vragen kun je altijd terecht. Goede organisatie, service, hulp en super apparaat. Uitermate tevreden.”
-
Ton Schneider, Tandarts Schneider Nijverdal
“In oktober 2017 heb ik de Quicksleeper aangeschaft na een introductie avond, die door een van de iQual leden was georganiseerd.
De gedemonstreerde mogelijkheden leken mij een prima aanvulling voor de praktijk.
Het systeem bestaat uit een handstuk verbonden met een klein kastje welke met een adapter op het lichtnet wordt aangesloten. De bediening gaat d.m.v. een voetpedaal welke draadloos verbonden is met het systeem. Dat het draadloos is maakt het gebruik erg makkelijk.
Het gebruiksklaar maken van de Quicksleeper gaat na enkele keren redelijk vlot, zeker als je rekening houdt met de stand van de huls waar de naald op komt.
De Quicksleeper is direct door mij in gebruik genomen. In het begin is de positionering ten opzichte van de patiënt even wennen en ook moet je enige handigheid krijgen in het voorkomen dat de lip of wang niet tegen de draaiende naald aankomt.
Zoals bij de introductie al werd aangegeven, is een röntgenfoto wel zo handig om goed te kunnen zien hoeveel ruimte er is tussen de wortels. Kom je met de naald in het periodontium dan is dat voor de patiënt geen prettige ervaring.
Ik heb vanaf het begin getracht zoveel mogelijk van de QS gebruik te maken. De eerste grote verrassing was bij het plaatsten van een prothese in de bovenkaak waarbij 10 elementen moesten worden geëxtraheerd. Met vier injecties met de QS alleen van buccaal was het mogelijk om alle elementen zonder problemen te verwijderen. De patiënt en behandelaar waren blij verrast. Patiënt verliet de praktijk zonder een verdoofde mond.
Na enkele weken kon ik in 90% van de gevallen met de QS goed uit de voeten.
Ook bij kleine kinderen is de QS makkelijk in het gebruik, je benadert de te verdoven kies op een minder dreigende manier, naaldje is erg klein en in veruit de meeste gevallen voelen de kinderen nauwelijks iets.
Wat het aller prettigst is van het gebruik van de QS, is dat je praktisch geen mandibulaire anesthesie meer hoeft te geven. Hierdoor is het mogelijk in de onderkaak dubbelzijdig te werken, wat erg goed van pas kwam, bij het plaatsen van een aantal kronen links en recht in de onderkaak.
Doordat je even de tijd moet nemen om de QS te gebruiken, krijg je een rustmoment aan de stoel. Dit is voor de patiënt erg plezierig, want de meeste mensen komen niet voor hun plezier. Na de 2 tot 2,5 minuten weet je ook dat je meteen aan de slag kan, want de verdoving zit direct.
Een punt van aandacht is de gebruikte anesthesie vloeistof. In enkele gevallen werd er melding gedaan van hartkloppen, wat na enkele minuten weer verdween. Dit heeft mij wel doen besluiten bij twijfel Citanest te gebruiken. In het gros van de gevallen werkt dat ook prima.
Over het algemeen zijn de mensen prettig verrast na de verdoving en de behandeling. Een enkeling, en dat zijn er iets van drie, willen de volgende keer weer de gewone injectie. Dat komt dan vooral door de vibratie die ze voelden wanneer de naald erin gedraaid wordt.
De conclusie is dat het een erg plezierige manier is om patiënten te verdoven, vooral geen mandibulair meer. Het is prettig even een rustig moment te hebben voor de behandeling. Het kost even tijd, maar je krijgt er ook wat voor terug. Een nog niet genoemd voordeel is dat je minder carpules gebruikt, zeker bij mandibulaire anesthesie gebruikte ik er minstens 2.” -
Samenwerkende Tandartsen Made, Coen Weber
“Nu ruim 2 maanden aan de slag in algemene praktijk op 3 kamers met een mobiele Quicksleeper. (QS op trolly, alleen 220 inpluggen). De Quicksleeper gebruik in nu 100% en vervangt de klassieke anaesthesie methoden. De patiënten reageren zeer positief op de QS en wel om de volgende redenen: Vrijwel (of helemaal) pijnloos, de anesthesie zit “dieper”, patient voelt echt niets tijdens behandeling!! Ook het rustige tempo van injecteren is prettig voor de patiënt. Het wennen aan de QS is zeker een traject waar even de tijd voor moet worden genomen, maar was dat met je eerste mandibulair ook niet zo..”
-
Tandartspraktijk Eymann, G. Eymann
“Sinds anderhalf jaar werk ik met de Quicksleeper, een absolute meerwaarde voor mijn praktijk. Verreweg de meeste patienten prefereren de quicksleeper boven de conventionele injectie. Vooral bij de behandeling van kinderen is het een uitkomst, vrijwel alle kinderen zijn blij met deze verdoving. Zeker geen spijt gehad van deze aankoop.”
-
Jeffrey Knip, Tandartsenpraktijk Keijzershof Pijnacker
“Tijdens de Dental Expo heb ik de QuickSleeper aangeschaft. Ik ben direct begonnen hem te gebruiken en heb na een maand de Masterclass gevolgt. Nu gebruik ik hem bij iedereen. Iedere patiënt is helemaal onder de indruk en sommigen snappen er niks van dat hun tong, lip en wang niet meeverdoofd zijn. Echt heel gaaf.”
-
Diederik Hagenbeek, tandarts in Colmschate
“Ik gebruik de quicksleeper nu ruim een jaar en ik merk dat ik in de onderkaak vrijwel geen mandibulaire anesthesie meer geef. Als vanzelf kies ik de quicksleeper omdat het me het vertrouwen geeft dat de anesthesie werkt en ik weet dat de patiënt de behandeling zo comfortabel mogelijk zal kunnen ondergaan. We zijn als praktijk zo blij met de aanschaf dat we sinds een paar weken een tweede tot onze beschikking hebben.”
-
Tandartspraktijk de Weihoek, Ronald Flapper
“De Quicksleeper is een van mijn beste investeringen van de afgelopen jaren. Na een gewenningsperiode kan ik niet meer zonder. Patiënten vragen er nu zelfs om. Zelfs angstige patiënten vinden het een stuk prettiger en kinderen merken in de meeste gevallen niet dat ze verdoofd worden. Ik gebruik de Quicksleeper in 9 van de 10 gevallen en zou niet meer zonder kunnen.”
-
Gerrie Veldhuis, Tandartspraktijk De Tandhoek
“Sinds ongeveer 1,5 jaar gebruik ik de quicksleeper. De duidelijke uitleg van Thijs en de cursus die door straight dental werd gegeven, maakten dat ik direct de quicksleeper volop ben gaan gebruiken. In de wachtkamer hebben wij een a-4tje hangen met informatie over de quicksleeper. Veel mensen zijn er nieuwsgierig naar. Ik vraag mensen altijd of ze met de quicksleeper verdoofd willen worden of op de ouderwetse manier. De meesten kiezen voor de quicksleeper. Bij kinderen gebruik ik ALTIJD de quicksleeper, echt een uitkomst! Ze merken niet of nauwelijks dat ze verdoofd worden en ook na afloop is er geen risico op bijtrauma’s. Ik zou voor kinderen niet meer zonder kunnen. Ook de volwassen patienten zijn zeer tevreden. In anderhalf jaar tijd heb ik slechts van 3 patienten gehoord dat ze een volgende keer weer een ouderwetse verdoving willen, de anderen willen een volgende keer graag weer met de quicksleeper verdoofd worden. Één vrouw zei zelfs dat ze hiermee de tandarts zelfs leuk ging vinden :). Kortom, ik kan de quicksleeper echt aanbevelen! Het enige minpuntje is dat er nog geen draadloze versie is :).”
-
Frank Hertog, Tandartspraktijk Kockengen
“Absolute aanwinst, zowel de patiënten als ik zijn happy: pijnloos en geen anesthesie in de weke delen.”
-
Anouk Nijhuis, Nijhuis tandartsen
“De quicksleeper stond al lang op mijn verlanglijstje. Nu ik er mee werk vind ik het heel zonde dat ik mijn patienten zo lang deze pijnloze verdoving hebt onthouden! Het is een WOW ervaring in alle opzichten. Zowel voor volwassenen en kinderen. Onder andere nooit meer mandibulair blok hoeven geven met alle nabezwaren nadien heeft mijn vak nog mooier gemaakt. Zou het al mijn collega’s aanraden!”
-
Bas de Wissel, tandarts Bodegraven
“Na een zeer goed verzorgde en leerzame introductie-middag voor de Quicksleeper 5 was ik verkocht. Ik dacht al dat het een goed apparaat was maar na deze middag was ik helemaal om. Ben direct en vol goede moed met de “computergestuurde anesthesie” van start gegaan op en wat schertste mijn verbazing: het viel een beetje tegen. Over het algemeen zaten de meeste verdovingen goed en waren de patiënten erg tevreden en geen verdoofde lippen. Maar sommige patiënten “voelden” toch iets, verstopte naalden tijdens het verdoven, niet door het corticale bot heen kunnen komen en het duurde ook wel lang als je een hele carpule wilde geven. Na contact met Straightdental, met een paar goede tips weer verder geprikt. Nu na een paar maanden gebruiken, een (gratis) masterclass en gewoon veel doen kan ik zeggen dat ik een zeer enthousiast gebruiker ben geworden. De Quicksleeper 5 is meer dan een leuke gadget, het is echt een aanwinst voor onze praktijk!”
-
Kees de Ruiter , Mondzorgpraktijk de Ruiter, Goes
“Eind 2016 zag ik op een nascholingscursus beelden van de Quicksleeper 5. Dat was precies waar ik naar op zoek was. Sinds februari 2017 heb ik hem in gebruik. Het vereist oefening maar als je de “slag” te pakken hebt is het een geweldige manier om pijnloos en zonder een enorm verdoofd gevoel te verdoven. Mijn patiënten zijn erg enthousiast en ik ook. Eigenlijk is het een geweldige “kick” om te zien dat je zonder “pijn” en “prik” en patiënt comfortabel kunt verdoven. De Quicksleeper is samen met de microscoop het beste waarin ik al die 28 jaar heb geïnvesteerd. Ik zou het trouwens zeer redelijk vinden dat je voor zo’n geweldig techniek extra zou kunnen rekenen. (lobby!!!) Maar dan nog….. geweldig apparaat. Echt een aanrader!!”
-
Jan Beverdam, Eigenaar Tandheelkunde Beverdam-Wierden
“In december 2016 ben ik, tijdens een demonstratie binnen mijn IQual-groep, enthousiast geraakt door het verhaal over de Quick-Sleeper 5. Ik zag direct de meerwaarde van dit apparaat voor mijn patiëntengroep. Iedereen kent in zijn/haar praktijk wel patiënten waarbij het altijd lastig is behandelingen verdoofd te krijgen. Sinds de aanschaf van dit apparaat behoort het ‘niet zitten’ van een de verdoving tot het verleden en wordt de Quick-Sleeper routinematig door mij ingezet. Patiënten ervaren het toedienen van de anesthesie niet als pijnlijk en krijgen nauwelijks een doof/dik gevoel. Door al deze positieve ervaringen ontdekken ook mijn tandarts-collega’s in mijn praktijk de voordelen van deze toedieningsvorm van anesthesie. Het apparaat is voor mijn patiënten en mijn praktijk van absolute meerwaarde!”
-
Bao Nguyen, Tandartspraktijk D.B. Nguyen
“Na vier maanden met de QuickSleeper te werken ben ik een enthousiast gebruiker. Hij wordt gebruikt als ik maar de kans zie om in de spongiosa te komen. 80% van alle behandelingen in de conservatieven, parodontologie, endodontie en implantologie worden met de Quicksleeper verdoofd en het gaat uitstekend. De patiënten ervaren nagenoeg geen pijn en vinden het zeer prettig zonder dikke lip te moeten lopen na de behandeling. Het duurde wel even om me het gebruik ervan eigen te maken en in het begin is het soms trial en error, maar zodra je door dit proces heen bent is de Quicksleeper zeer efficiënt, tijd besparend en rustgevend. Uitstekend vind ik ook de begeleiding van Thijs en collega’s die er al ervaring mee hebben en de cursus verzorgen! Het is voor mij de beste investering in de laatste jaren en wij zullen hem in alle kamers inzetten.”
-
M.J.M. Naaijkens, Tandartspraktijk Berkel-Enschot
“Ik gebruik de QuickSleeper nu een maand. Mijn patiënten zijn zeer enthousiast en verbaasd. De QuickSleeper wordt heel erg gewaardeerd. Het gonst al door het dorp heen Ik heb bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling gedaan bij een grote kies rechts in de onderkaak bij een zeer angstige patiënt. Anesthesie met de QuickSleeper, de patiënt voelde niets en was erg blij met geen verdoofde wang en tong. Het is een gaaf instrument en ik ben er heel blij mee. Voor mij geen gewone spuit meer.”
-
Olav Gering, Tandheelkundig Centrum Zuiderval
“We gebruiken de QuickSleeper sinds vorig jaar augustus. Werkt perfect. Zelfs bij acute pulpitus patiënt wel verdoofd en direct te behandelen. We gaan binnenkort voor een tweede QuickSleeper.”
-
Marieke Hobbelink, Tandartsenpraktijk Nijhuis Tandartsen
“Ik ben erg tevreden over de quicksleeper. Voor kinderen, en hun ouders, is het écht een uitvinding. Ze voelen er nauwelijks iets van en het ziet er veel speelser uit. Ik vind het fantastisch dat een patiënt geen stijve wang en tong meer hoeft te ervaren, zoals t.g.v. mandibulair blok. Zoals bij iedere nieuwe werkwijze heb ik ook bij de quicksleeper een ‘leercurve’ ervaren met enkele ups and downs, maar het is het zeker waard.”
-
Rosmely van Driel-Silva, Tandartspraktijk Reddingius & Van Driel
“Ik heb de QuickSleeper 5 sinds 2016 en momenteel gebruik ik niet anders, alle verdovingstechnieken doe ik met dit apparaat. Het werken hiermee was even wennen toch ga ik zeker niet terug na de reguliere verdovingspuit. Ik krijg vaak leuke opmerkingen zoals die van een angstige dame die mij vroeg om weer zo’n verdoving te doen ”zonder spuit” zoals bij haar vorige behandeling.”
-
Eric-Jan Royakkers, Royakkers tandheelkunde
“Ik gebruik geen mandibulair blok meer. De reacties van de patiënten zijn heel positief. Ik vind het echt een aanvulling voor mijn praktijk.”
-
Danielle Majtlis- de Haes, Kinderkliniek TandInZicht, De Bilt
“Het afgelopen jaar werk ik met de QuickSleeper5 en ik ben zeer enthousiast en zou niet meer zonder kunnen! Zoveel kinderen met naaldangst kan ik nu wél verdoven en de verdovingen zitten altijd zeer betrouwbaar (denk aan kaaskiezen, pulpitis, extracties etc).”
-
David Bes, Tandartspraktijk Bes Bes en Hamann
“De quicksleeper is één van de beste uitvindingen op het gebied van de tandheelkunde. Het heeft erbij mij voor gezorgd dat ik meer controle heb over de verdoving en dat geeft rust. Ik zie ook niet meer op tegen patiënten die binnen komen met een ‘hot pulp’. Daarnaast werkt het ook fantastisch bij kinderen want door de lokale kortdurende verdoving bijten zij hun lippen ook niet meer stuk. Kortom: Ge-wel-dig!!!!”
-
“In eerste instantie afgelopen maart aangeschaft voor het verdoven van ‘hot teeth’ (wat tot op heden perfect gaat), maar gaandeweg gemerkt dat verdoving met de quicksleeper als geheel een meer betrouwbare anesthesie van het element geeft. Met name bij angst(igere) patiënten is dit merkbaar, de verdoving ‘zit’ beter. De quicksleeper ziet er daarnaast ook niet uit als een spuit, dit in combinatie met de betere anesthesie geeft vooral bij angstigere patiënten meer rust tijdens de behandeling. Ook het feit dat bij de quicksleeper de tong en wang niet verdoofd wordt draagt hier aan bij.”
-
Maaike Schutjes, De Haagse Angsttandarts
“Vorige week ben ik voorzichtig begonnen met intra osseuze verdoving bij mijn patienten. Ik krijg bij veel patienten maar 1 kans om het goed te doen want bij mij is het vaak al een eindstation.Ik ben er echt laaiend enthousiast over! Wat een apparaat zeg, echt een aanwinst voor mijn patienten en de praktijk. Ik heb nog wel moeite om op 3/4 vd naald te komen (dan draait hij niet verder) maar vermindert niet de pret. zal ik vast nog iets fout doen. Anyway, ik ben fan!”
-
Peter Koelewijn, Tandartspraktijk Zuidoost
“Ik was al gebruiker van de QuickSleeper4 en heb op de Dental Expo een QuickSleeper5 aangeschaft. Deze werkt echt geweldig.”
-
“Werk nu sinds een maand of zes in alle tevredenheid met de Quicksleeper. Sindsdien nog maar 1 keer een mandibulair blok gegeven! In het begin wat strubbelingen als de naald verstopt zit, maar gaat nu door de aftersales (goede service!) prima. Meteen beginnen als je verdoofd hebt, heerlijk!
De patienten en de tandarts tevreden!” -
Monique Jansen, Tandarts Jansen
“Ik heb een palitinale verdoving gezet voor het verwijderen van wat restjes melk element. Het kind voelde hier niets van terwijl hij eerder een slechte ervaring heeft gehad.”
-
Hans Hamann, Tandartspraktijk Hamann
“Ik werk nu 7 jaar met de QuickSleeper en vind het een fantastisch apparaat. Je krijgt echt iedere patiënt verdoofd. Naar de patiënten is het een hele mooie service dat ze pijnloos verdoofd worden zonder dat de tong, lip en wang mee verdoofd zijn. Bij mij in het dorp komen zelfs patiënten van collega’s eerst op de fiets bij mij langs voor een verdoving waarna ze naar mijn collega’s fietsen voor de behandeling.”
-
Sofie de Turck, Tandartsenpraktijk de Turck
“QuickSleeper helpt me om sneller te werken en de stress om een niet zittende anesthesie is verdwenen. Anesthesie met de QuickSleeper is voor mijn patiënten comfortabeler gedurende en ná de behandeling. Dit heeft veel van mijn patiënten geholpen om minder angst voor de tandarts te hebben.”
-
Marjolein Alberga, Tandartspraktijk Alberga
“De quicksleeper is voor mij een zeer welkome aanvulling op de mogelijkheden om een goede verdoving te bereiken. Vaak ook heel goed te gebruiken bij jonge kinderen.”
-
Aart Visser, Tandarts Dr. A. Visser
“Op dit moment ben ik meer dan 2 jr. een blije gebruiker van de QuickSleeper 5. Bij meer dan 90% van de verdovingen gebruik ik de QuickSleeper. Veel patiënten ervaren het als zeer comfortabel. Het heeft wel even geduurd voordat ik er echt vertrouwd mee raakte. Ook moest ik wennen aan de duur van de verdoving. Wanneer een heel kwadrant behandeld moest worden, kon ik nog wel eens bij moeten verdoven na ca. 1 uur.
Het geven van een mandibulair komt eigenlijk niet meer voor. Daarmee loop je ook geen risico voor schade aan de nervus mandibularis.
Ook vind ik het fijn dat in de bovenkaak gelijk het gehemelte is mee-verdoofd. Bij een klassiek infiltratie anesthesie alleen buccaal kon de palatinale gingiva nog wel eens gevoelig zijn bij het plaatsen van een cofferdamklem bijv.
Waar ik ook aan moest wennen is dat een aantal mensen bij het gebruik van adrenaline als vasoconstrictor een verhoogde hartslag ervaarden. Wanneer je ze het uitlegt van te voren is het geen probleem. Al met al ervaart minder dan de helft deze werking. Citanest is trouwens ook goed te gebruiken en een goed alternatief voor diegene die de adrenerge werking naar vindt.
Patiënten zijn enthousiast, ze hebben niet of nauwelijks nog een stijve lip na de behandeling. In de onderkaak kunnen ze beide kanten tegelijk laten behandelen (scheelt weer een afspraak). Een kenmerkende vraag van patiënten is tekenend: ”Gaat de verdoving tegenwoordig niet meer met een prik?””
Webshop
QuickSleeper accessoires
artikelen
Articles
Anesthésie intradiploïque chez l’enfant quelles conséquences sur la fréquence cardiaque, E. Noirrit-Esclassan, S Dominé, JN Vergnes – Clinic, 2013.
Anesthésie ostéo-centrale versus locorégionale du bloc du nerf dentaire inférieur, G Coudrec, L Vialatte, P Tramini, H Tassery – L’information Dentaire, 2014.
Intra-diploïque : Si l’anesthésie m’était contée, P. Verpeaux, Dentoscope n°121, 2013.
Anesthésie locale chez l’enfant 3 ans d’utilisation hospitalière d’injection assistée, C. Tardieum, Le fil dentaire. 2012
Les techniques diploïques, en première intention, peuvent-elles anesthésier les dents présentant une pulpite?, A Villette, T Collier, T Delannoy – Chir Dent Fr, 2008
Anesthésie Osteocentrale et Spix: le choc des générations, Y. Greaud, A. Villette, Le Chirurgien Dentiste de France, 2009.
Dentisterie restauratrice et esthétique et anesthésie intraosseuse: applications cliniques, D. Gerdolle, Le Fil Dentaire, 2012.
L’anesthésie transcorticale dans la prise en charge des urgences d’un centre de soins hospitalo-universitaire, G Couderc, G Weisrock, H Tassery – Le Fil Dentaire, 2009.
Anesthésie et urgence endodontique, S. Simon, W. Pertot- Le Fil Dentaire, 2009.
L’anesthésie transcorticale sans rotation chez l’enfant, A Marie-Cousin, A Huet, JC Robert, JL Sixou – Info Dent, 2009.
Intraosseous Local Anesthesia in Dentistry Makes Sense, J.K.M. Aps, 2013, International Journal of Clinical Anesthesiology, 2013.
Successful anaesthesia in acutely inflamed pulps, J. Lordan, Endodontic Practice, 2016.
Anesthetic Efficacy of the intraosseous injection after an alveolar nerve block, D. Dunbar et al., Journal of endodontics, 1996.
The Efficacy of an Intraosseous Injection System Of Delivering Local Anesthetic, M. S. Leonard, The Journal of the American Dental Association, 1995.
Computer-assisted intraosseous anaesthesia for molar and incisor hypomineralisation teeth, J. Nieuwenhuizen et al., ACTA.
artikelen-beter
Artikelen
Computergestuurde lokale anesthesie in de tandheelkunde, J.A. Baart, J.F.L. Bosgra, M. Gilijamse, 2016.
Dental Tribune Netherlands Edition
De QuickSleeper word toegepast tijdens een transplantatie van een geïmpacteerde 15 naar de positie van de agenetische 35.
Intraosseous Local Anesthesia in Dentistry Makes Sense, J.K.M. Aps, 2013.
International Journal of Clinical Anesthesiology
Intraossale anesthesie word beschreven en geanalyseerd, en vergeleken met andere technieken.
Peter Koelewijn over zijn QuickSleeper 5
Pascal de Boer – Pijnloos en betrouwbaar verdoven
Computergestuurde lokale anesthesie in de tandheelkunde
Intraosseous Local Anesthesia in Dentistry Makes Sense
Peter Koelewijn over zijn QuickSleeper 5
Pascal de Boer – Pijnloos en betrouwbaar verdoven
Pijnloos en betrouwbaar verdoven
Successful anaesthesia in acutely inflamed pulps
Anesthetic Efficacy of the intraosseous injection after an alveolar nerve block
The Efficacy of an Intraosseous Injection System Of Delivering Local Anesthetic
Computer-assisted intraosseous anaesthesia for molar and incisor hypomineralisation teeth
Intraosseous anesthesia with solution injection controlled by a computerized system
Intraosseous injection for Profound anesthesia of the Lower Molar
Epinephrine concentration for irreversible pulpitis
Intraosseous anesthesia
Can diploïc intraosseous techniques used in first intention anesthetize teeth with pulpitis
Specific anesthetic technique for the lower first molar with pulpitis
Restorative and aesthetic dentistry and intraosseous anesthesia
Root damage intraosseous anesthesia
Comparative study between manual injection intraosseous
QuickSleeper kaart
Comment cela fonctionne-t-il?
Comment cela fonctionne-t-il ?
Le QuickSleeper dispose de 5 fonctions en 3 phases:
![]() | Pré-anesthésie Dans un premier temps, la muqueuse est pré-endormie à l’aide d’une aiguille DHT (le périoste n’est pas touché, mais anesthésié). La forme spéciale de l’aiguille combinée à la vitesse d’administration de l’anesthésie gerée électroniquement permet au patient de ne pas ressentir de douleurs. |
![]() | Perforation La même aiguille perce ensuite l’os en douceur et de manière contrôlée. Ceci se fait de façon très précise grâce à la prise stylo et aux intervalles automatiques. Il n’y a aucune sensation au niveau de l’os, le patient ne ressent donc rien. |
![]() |
Injection
Enfin, le liquide anesthésique est injecté dans l’os spongieux. Il se répand dans l’os spongieux et dans les gencives attachées. L’aiguille est retirée et le traitement peut commencer immédiatement. |
Applications
Plus besoin de bloc mandibulaire
L’anesthésie agit immédiatement et sans sensation d’engourdissement. Les trois molaires sont anesthésiées avec une seule carpule entière.
Différentes études ont démontré que la technique ostéocentrale est plus efficace que le bloc mandibulaire. De plus, elle offre également d’autres avantages :
- Pas de sensation d’engourdissement
- Effet immédiate
- Très efficace, même pour les molaires mandibulaires en pulpite
- Offre la possibilité de travailler sur les deux quadrants de la mâchoire inférieure.
La quantité d’anesthésiant injectée dépend du nombre de dents à anesthésier, de la durée de l’anesthésie (maximum 1,5 heures) et du degré de l’anesthésie.
Secteur Edentate
En tournant l’aiguille, la pénétration dans l’os cortical se fait sans douleur, ni effort et l’anesthésique peut être injectée directement dans l’os spongieux. Le QuickSleeper assure une anesthésie facile qui fonctionne à coup sûr.
Maxilla
L’anesthésie ostéocentrale à l’aide du QuickSleeper remplace l’infiltration anesthésiante dans la mâchoire supérieure.
L’anesthésie étant placée au centre de l’os spongieux, l’attente pour que l’anesthésie fasse effet n’est plus nécessaire et la zone anesthésiée est plus grande.
L’insensibilité est plus confortable pour le patient et vous permet de planifier plusieurs traitements (dans différents secteurs) lors d’un même rendez-vous.
Anesthésie pour enfants
L’anesthésie ostéocentrale pour enfants est très simple à effectuer. La petite aiguille verte DHT (30G 9mm) est utilisée, et les avantages sont identiques à ceux pour les adultes: l’anesthésie est sans douleur, fonctionne toujours et vous pouvez démarrer le traitement immédiatement. L’insensibilité permet de prévenir les morsures de la joue et de la langue.
Grâce à la prise stylo et à l’aiguille DHT, vous pourrez effectuer l’anesthésie ostéocentrale le plus souvent sans tourner l’aiguille. Vous pourrez donc placer une anesthésie sans bruit. La vitesse de l’injection est dirigée de façon électronique pour un confort maximal.
L’aspect du QuickSleeper a un effet positif sur les enfants: le QuickSleeper ne ressemble pas à une seringue avec une aiguille, mais plutôt à un stylo.
Multi-secteur
Dans la mesure où le QuickSleeper anesthésie tout près de l’apex, l’anesthésie ostéocentrale dispose de différents avantages lorsque vous traitez plusieurs secteurs:
- Fonctionne systématiquement
- Fonctionne immédiatement
- Pas d’engourdissement des lèvres, des joues et de la langue
- Les injections palatines ou linguales supplémentaires ne sont pas nécessaires, même lors d’une extraction
- Indolore
Le QuickSleeper augmente le rendement de votre cabinet dentaire:
- Moins de perte de temps suite à une anesthésie qui n’a pas bien fonctionné, et moins de temps d’attente pour que les infiltrations fassent effet pour la fixation d’un bloc mandibulaire.
- Vous aurez besoin de moins de rendez-vous et réduirez donc les frais associés
- Une augmentation de la quantité d’actes à facturer par rendez-vous
- Un planning plus facile à gérer
Bloc incisive-canine
La rotation de l’aiguille permet au QuickSleeper d’injecter dans l’os spongieux entre les deux incisives centrales. L’anesthésique s’écoule distalement vers 6 à 8 dents: elle fonctionne immédiatement sans engourdissement
L’anesthésie ostéocentrale est idéale pour la mise en œuvre de deep scaling. Elle vous permet également d’effectuer plusieurs traitements sur des secteurs antérieurs.
Pulpitis
Grâce au QuickSleeper vous disposez d’un contrôle parfait sur la concentration et la quantité d’anesthésiant à injecter dans l’os spongieux. En injectant une carpule entière d’anesthésique 1:100.000 à l’apex de la dent qui présente une pulpite, vous effectuez donc une anesthésie directe et sécurisée.
Une anesthésie ostéocentrale replace le bloc mandibulaire. C’est également une alternative à l’utilisation d’une anesthésie intraligamentaire.
L’anesthésie ostéocentrale à l’aide du QuickSleeper apporte plus de sérénité à votre cabinet, des traitements d’urgence sans stress et une amélioration de la bonne réputation de votre cabinet. QuickSleeper prévient également les traitements non-facturables.