Instrumenten
Innovatie voor comfort.
Medesy instrumenten zijn al 600 jaar de standaard in grote delen van de wereld. We hebben, naast de standaard instrumenten, een aantal innovatieve instrumenten geselecteerd die je werk makkelijker maken.
Extra grote Rhodium spiegels
Universele spiegeltjes, passen op de gangbare spiegelheften.
€79.95 excl. BTWMeer informatie

3.8mm
4.2mm
Referenties
Referenties
QuickSleeper referenties
-
“Geen “splaakbeblek” meer na een geleidingsanesthesie! Negen maanden geleden heb ik een Quick-Sleeper in gebruik genomen. In het begin was het even wennen aan de techniek, voor zowel mij als de patiënten. De goede “nazorg” van Straight Dental Equipment is erg fijn. Na een training en een paar tips & tricks gebruik ik hem het liefst bij iedere patiënt. Vooral de 100% zekere verdoving in de onderkaak, waar ik niet eens op hoef te wachten, bevalt uitstekend. En mij niet alleen. Het voordeel dat de verdoving minder pijnlijk is en de lip en tong niet verdoofd raken, spreekt zich rond. Patiënten vragen erom en we hebben zelfs nieuwe aanmeldingen omdat we de Quick-Sleeper gebruiken. Een goede investering dus.”
-
Nada Alwan, R.J. Wolthuizen Tandartspraktijk
“Mijn patiënten en ik zijn erg tevreden. Het is snel, efficiënt en pijnloos. Echt een werkwijze changer. Vooral kinderen en angstige patiënten zijn er blij mee. Ik werd ook heel goed opgeleid en geholpen door de leverancier, daar ben ik dankbaar voor. QuickSleeper is eigenlijk het enige dat ik nu gebruik voor verdoving, was een slimme investering.”
-
Erwin Wesselink, Tandartsenpraktijk Wesselink
“De QuickSleeper is de nieuwe standaard. Hij heeft eerst een jaar in een laadje gelegen omdat het niet lekker ging. 2 Weken geleden een masterclass gedaan op herhaaldelijk aandringen. En nu. Ik ben fan. Wat een super apparaat.”
-
Faust de Kleijn, tandarts-implantoloog Beuningen
“Wij gebruiken de QuickSleeper een half jaar en zijn er zeer enthousiast over. Het heeft wel een leercurve, zoals omgaan met verstopte naalden en niet op ‘lengte’ komen van de naald, maar daarbij zijn wij zeer goed geholpen door de medewerkers van Straightdental. Ongeveer de helft van de verdoving ‘zet’ ik met de quicksleeper. Vooral de verdoving van het bovenfront in 1 keer, is een enorme vooruitgang voor de patiënt, want die is over het algemeen zeer vervelend/pijnlijk. Het plaatsen van de voorverdoving gaat eenvoudig en is zeer doeltreffend: zelden dat een patient de verdoving nog voelt. Patiënten kijken heel verwonderd naar het apparaatje dat zo verbluffend is en vragen hoe het werkt… Daar moest ik even over nadenken zonder te vermelden dat je de naald in het bot plaatst. Ik vind het een mooi product, dat direct voordelen oplevert voor tandarts en patiënt.”
-
Ralph Steffanie, Tandartsenpraktijk Heel
“Na een presentatie van Thijs bij onze Iqual groep in november 2018 heb ik, samen met 3 andere collegae de QS aangeschaft. Het is een mooi apparaat waar wel enige gewenning nodig is om er mee te werken. Maar na deze korte leercurve ben ik zeer enthousiast over het gebruik van de QS. Veel patienten geven spontaan aan dat ze deze verdoving veel fijner vinden dan de “normale” verdoving. Ze hebben geen last van een dikke lip of tong. Zelf vind ik het erg prettig dat de anesthesie meteen zit en dat je direct kunt beginnen met je behandeling en dat dit pijnvrij is voor de patient. De Masterclass cursus met Luc leverde nog veel praktische tips op die het gebruik, gemak en het plezier van de QS zeker hebben verhoogd!”
-
Oeke The, Tandartsenpraktijk Reekers & The
“De ergonoom adviseerde mij een computergestuurde verdoving daar de kracht in mijn arm en hand verminderd is. Ik kon niet overweg met apparaat nr.1, de anaestheticum verspreidde zich overal en qua kracht was het niet dermate minder dan met de intraligamentaire verdoving. En de patiënt ervoer het niet als minder angstig en men vond het pijnlijker.
Dit werd het niet. De Quicksleeper passeerde de revue. Ik hikte echter enorm tegen de prijs aan en schoof het vooralsnog terzijde. Mijn klachten werd er echter niet minder om. “Gelukkig” was er een patiënt met een hot tooth. De 21 kon ik absoluut niet verdoven en de endodontische behandeling kon niet gedaan worden. Totdat ik overwoog om Thijs ten Hag te bellen. Ik vroeg hem of het mogelijk was om de Quicksleeper bij deze patiënt uit te proberen. En dat kon!
Het gebruik was natuurlijk nieuw voor mij, maar ik had hier veel literatuur over gelezen en ik had filmpjes op YouTube gezien, voordat ik met de ingreep begon. En zowaar: het was appeltje-eitje, mijn patiënt blij dat zij eindelijk van de pijn af was en ik was verbaasd hoe eenvoudig het ging en hoe effectief het was.
Hierna heb ik een “cursusje” bijgewoond en de andere methodes geleerd. Wat mij bijzonder goed bevalt is dat ik vrijwel niets hoef te doen, behalve het apparaat vasthouden (zonder kracht uit te oefenen) en een pedaal indrukken. Je moet de patiënt wel van te voren vertellen wat er gaat gebeuren en bekijken hoe je het gaat doen (dit kost denk ik 2 minuten). En dan alleen wachten tot je voelt dat je door het corticale deel bent en je voet moet verplaatsen van de oranje knop (om door het bot te komen) naar het grijze deel. En naar de piepjes te luisteren (samen met de patiënt en dit leidt hem/haar af). Dat is alles.
Voor angstige patiënten is het een ideale methode. Als zij goed zijn geïnformeerd en ervaren dat het element 100% is verdoofd en ze niet de dikke tong, lip etc. voelen, zijn ze rustiger (in tegenstelling tot een niet goed geplaatste mandibulair, dan denken ze dat het verdoofd is totdat zij het toch voelen bij het boren of als de mandibulair de ene keer wel en een andere keer niet goed is geplaatst waardoor de patiënt toch angstig blijft). Een ander voordeel is dat de occlusie goed te bepalen is.
En je moet niet verrast zijn als een patiënt vraagt of je de verdoving ‘met de boor’ wil doen. De eerste keer moest ik even denken wat de patiënt nou precies bedoelde…
Hopelijk begrijpt een collega het ook indien mijn patiënt dit aan vrienden en/of kennissen vertelt en die aan hun tandarts vragen om een verdoving ‘met de boor’.” -
Dang-Vu Dang, Dental Health Care Amsterdam
“Top product. Moet wel even leren hoe je er mee om moet gaan maar gelukkig is een cursus/masterclass bij een aankoop inbegrepen! Vooral anesthesie bij kinderen is vaak voor zowel het kind als mijzelf als tandarts iets waar tegenop wordt gekeken maar met de Quicksleeper is vooral het geven van anesthesie bij kinderen enorm makkelijk(en pijnloos) en dit brengt meer rust in de behandelingen.
Aangezien je met de Quicksleeper specifieke regio’s kan verdoven, hoef je niet meer te maken te hebben met de nadelen die komen kijken bij een mandibulair blok zoals een half verdoofde mandibula’s + tong en wachten tot de verdoving is ingewerkt(als de verdoving überhaupt goed is gezet). Dit is niet alleen voor de patiënt fijn maar is ook handig voor mij als tandarts omdat de patiënt naderhand veel beter kan voelen of een restauratie bijvoorbeeld te hoog is en de tong nog kan gebruiken om te voelen of hij/zij ergens nog scherpe randjes o.i.d. voelt.” -
Dirk Jan Hugen, Tandartsen Centrum Deventer
“De eerste maal verzoving zetten met de Quicksleeper is een geheel nieuwe ervaring. Het is namelijk een manier die je niet gewend bent en de snelheid (of traagheid) van injecteren is ook nieuw. Hierdoor moet je het apparaat redelijk lang op een plek houden. In het begin lijkt het dan ook dat het allemaal veel langer duurt. Echter doordat de verdoving altijd en meteen zit is dit een illusie.
Na een steile “learning curve” krijg je steeds meer vertrouwen in het gebruik en de werking van de Quicksleeper. De intro en masterclass zijn een geweldige service waar je leer goed omgaan met het apparaat. Door het veel te gebruiken krijg je steeds meer mogelijkheden en zie je problemen voordat ze optreden. Ook wordt het indicatie gebied steeds groter en ik moet zeggen dat ik na een aantal maanden eigenlijk geen “normale” verdovingen meer geef.
Het allermooiste vind ik het gebruik bij een acute pulpitis: na de verdoving met de Quicksleeper voelt de patiënt helemaal NIET van de endo-start!!
Vanochtend kreeg ik het mooie