Physics Forceps2021-12-02T13:46:14+01:00

Physics Forceps

Modern extraheren zonder kracht.

Al sinds 2007 de standaard voor extracties in de Verenigde Staten. Met Physics Forceps zijn extracties voor zowel de behandelaar als de patiënt een stuk comfortabeler. Ook heel ervaren collega’s zijn laaiend enthousiast.

Hoe het werkt
Hoe het werkt
Irfan Abas over Physics Forceps
Physics Forceps in TandartsPraktijk magazine

Voordelen

Videos

Referenties

De 3 sets

Tandenfee

SCROLL

De Physics Forceps is

Betrouwbaar en snel.

Betrouwbaar en snel systeem, sneller dan conventionele methoden die met tussenpozen, schommelingen of kracht werken.

Eenvoudig.

Ongeacht het ervaringsniveau in het trekken van tanden of de conditie van de tand, zal de tand probleemloos worden verwijderd.

Atraumatisch.

Het weefsel beschadigt niet en er is veel minder kans dat de tandwortel of het omringend bot breekt.

Comfortabel voor de patiënt.

Eenvoudig, voorspelbaar extractiesysteem waarbij u geen kracht hoeft te zetten. Hierdoor is de extractie voor uw patiënt een stuk comfortabeler.

De Physics Forceps in gebruik

Over de hele wereld zijn video’s gemaakt door tandartsen die de Physics Forceps gebruiken. Hier kunt u een selectie bekijken.

Uw collega’s zijn erachter gekomen dat het echt werkt.

“Met bijna 37 jaar praktijkervaring kun je stellen dat het verwijderen van gebitselementen geen probleem meer voor me is en had ik zeker de nodige scepsis omtrent de meerwaarde van de physics forceps. Ik moet echter eerlijk bekennen dat deze tangen absoluut van meerwaarde zijn. Ik blijf zeer verwonderd dat ook dunne radices gewoon heelhuids eruit komen, mijn assistentes vinden het een beetje tovenarij…”
– Frans-Jozef Dams, Tandartspraktijk F-J. G. Dams

Wat uw collega’s van de Physics Forceps vinden

De 2 verschillende sets

Standard Set

Met de Physics Forceps standaard set kunt u comfortabel M1 tot en met M1 in de boven- en onderkaak extraheren. De set bestaat uit 4 tangen. Voor de tweede en derde molaren is er de molaren set (als de mondopening groot genoeg is, kunt u ook met de standaardset de M2 extraheren. De set wordt geleverd met 24 groene bumperguards die u een keer of 20 kunt steriliseren.

€1.650 (excl.BTW)

Molar Set

Deze Physics Forceps set is specifiek ontworpen om molaren te extraheren. De set bestaat uit 2 tangen en wordt geleverd met 12 gele bumperguards. Het handige van de molar set is dat u niet alleen naar buccaal kunt bewegen maar ook naar linguaal of palatinaal. Dat is heel handig als er bijvoorbeeld heel veel cariës aan de linguale kant zit.

€850 (excl.BTW)

Tandenfee

We hebben gevraagd om foto’s van geëxtraheerde tanden op te sturen. Hieronder een impressie van de getrokken tanden.

Bekijk meer foto’s

Straight Dental: creating the new standard

Physics Forceps is een goed voorbeeld van een nieuwe standaard: wij geloven dat als iedere tandarts zijn extracties met Physics Forceps zou uitvoeren, het fijner zou zijn voor zowel de behandelaar als de patiënt. Physics Forceps is niet het enige product dat een nieuwe standaard zet, bekijk hier onze andere producten.

Meer over ons
Bekijk onze andere producten