“Op dit moment ben ik  meer dan 2 jr. een blije gebruiker van de QuickSleeper 5. Bij meer dan 90% van de verdovingen gebruik ik de QuickSleeper. Veel patiënten ervaren het als zeer comfortabel. Het heeft wel even geduurd voordat ik er echt vertrouwd mee raakte. Ook moest ik wennen aan de duur van de verdoving. Wanneer een heel kwadrant behandeld moest worden, kon ik nog wel eens bij moeten verdoven na ca. 1 uur.

Het geven van een mandibulair komt eigenlijk niet meer voor. Daarmee loop je ook geen risico voor schade aan de nervus mandibularis.

Ook vind ik het fijn dat in de bovenkaak gelijk het gehemelte is mee-verdoofd. Bij een klassiek infiltratie anesthesie alleen buccaal kon de palatinale gingiva nog wel eens gevoelig zijn bij het plaatsen van een cofferdamklem bijv.

Waar ik ook aan moest wennen is dat een aantal mensen bij het gebruik van adrenaline als vasoconstrictor een verhoogde hartslag ervaarden. Wanneer je ze het uitlegt van te voren is het geen probleem. Al met al ervaart minder dan de helft deze werking. Citanest is trouwens ook goed te gebruiken en een goed alternatief voor diegene die de adrenerge werking naar vindt.

Patiënten zijn enthousiast, ze hebben niet of nauwelijks nog een stijve lip na de behandeling. In de onderkaak kunnen ze beide kanten tegelijk laten behandelen (scheelt weer een afspraak). Een kenmerkende vraag van patiënten is tekenend: ”Gaat de verdoving tegenwoordig niet meer met een prik?””